Csiki-dzsinnek kiszabadítása
- szabadtéri játék gyerekeknek

Hallottatok már a „Csiki-dzsinnekről”?

Nem hiába nem hallottatok, ugyanis ők az emberi szemnek láthatatlan szellemlények, ezért nem sokan tudnak a létezésükről.

A Csiki-dszinnek felelősek az „ok nélküli jókedvért”.

 

Hogy mi is az „ok nélküli jókedv”?

Megpróbálom nektek elmagyarázni!

Voltatok már úgy, hogy sétáltatok az utcán, és egyszer csak elmosolyodtatok?

Voltatok?

Nem tudtátok az okát, hogy mitől…Egyszerűen belülről jött egy mosoly vagy egy kósza nevetés… Ilyenkor azt hittétek, hogy egy hajszál virgonckodott a nyakatokon…. Vagy egy fűszál, ami gyengéden a lábatokhoz ért…. Vagy egy hangya masírozott a derekatokon…

 

Most halkan elárulom nektek a titkot, hogy egyik se!

Ugyanis ilyen esetekben – mikor csakúgy rátok tör a nevetés – bizony egy „Csiki-dzsin” suhan el mellettetek! Nem hangya, nem fű, nem hajszál! Hanem egy Csiki-dzsinn! Meglibbenti a szoknyáját…. Vagy óvatosan rátok fúj… Vagy apró kezével megcsiklandoz!

 

És hogy  miért csinálják ezt?

A nevetés köztudottan boldogsággal párosul, fokozza az energiánkat, gyógyít minket.

A Csiki-dzsinnek tehát ilyen jótékony kis szellemlények akik úton-útfélen azzal segítenek bennünket, hogy jókedvre derítenek.

 

Viszont az a szomorú helyzet alakult ki ma, hogy a dörgicsei Csiki dzsinnek óvatlanul beszálltak egy nyitott hordóba, aminek a teteje lecsapódott felettük és beszorultak…. Ugyanis a hordót a lecsukódás pillanatában egy számzáras lakat lezárta…. És hát… A Csiki-dzinnek nem igazán értenek a számok nyelvén. Hiszen az ő nyelvük a nevetés!

 

Éppen ezért a Mi segítségünket kérik, hogy mentsük meg őket!

 

Így a ma esti feladat a Csiki-dzsinnek kiszabadítása!

 

Valahol a Könyvtár udvarán van egy számzáras lakattal lezáródott hordó, amibe a Csiki-dzsinnek beszorultak. Ezt a lakatot egy 4 számjegyből álló kód nyitja.

A könyvtár udvarán 4 állomás vár benneteket, ahol a feladatok megoldásáért cserébe kaptok 1-1 számot.

Mikor megvan a 4 szám, megkeresitek a Csiki dzsinneket tartalmazó hordót (aminek helyét szintén a térkép mutatja), a helyes kóddal kinyitjátok a lakatot és szabadon eresztetek egy Csiki dzsinnt!

 

Fontos még:

– Mikor kinyitottátok a hordót, minden csapat csak egy Csiki-dzsinnt szabadítson ki!

– A kerítésen kívülre senki ne menjen! (de én végig kint leszek)

– Az első állomás én vagyok, tőlem kapjátok ezt a térképet, aminek segítségével tájékozódhattok az udvaron.

– Az első feladat során például fel kell keresnetek 10, ezen térképen piros pöttyel jelölt pontot a Könyvtár udvarán. Ezeken a pontokon találtok 1-1 ilyen papírt (MUTATNI), amin más-más szimbólumok vannak. Minden ponton le kell tépni egy cetlit de csak egyet! Ha megvan mind a 10 cetli, hozzám jöttök és bemutatjátok. Én cserébe adom az első számot.

– A többi állomás a térképen van jelezve!